Αναζήτηση:

Loading

ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ,ΕΧΕΙ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΓΙΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ.---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ ΕΧΕΙ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΓΙΑ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ,ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ,
ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥΣ.

Μια απίστευτη ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας που φτάνει στα όρια της απανθρωπιάς, εκτυλίσσεται τις τελευταίες δέκα ημέρες στο αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιώς «Μεταξά». Εχουν τελειώσει τα αποθέματα του νοσοκομείου όσον αφορά το βασικό φάρμακο, που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα. Οι ασθενείς είτε απλά δεν λαμβάνουν τη θεραπεία τους, είτε οι γιατροί αναγκάζονται να τους αλλάξουν το βασικό φάρμακο με κάποιο άλλο, παρεμφερές. Αρκετοί ζητούν μάλιστα οι ίδιοι από τους γιατρούς τους εναλλακτικές λύσεις, καθώς το διάστημα μεταξύ των χημειοθεραπειών δεν μπορεί -και δεν πρέπει λένε οι θεράποντες- να ξεπερνάει ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. «Η συγκεκριμένη ουσία», δηλώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης, «χορηγείται κατά κανόνα από δύο συγκεκριμένες εταιρείες. Γνωρίζουμε ότι το φαρμακείο του νοσοκομείου έχει κάνει τη σχετική παραγγελία, η οποία ωστόσο δεν έχει υλοποιηθεί». Οπως εξηγεί ο κ. Αθανασιάδης αυτό δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην προμήθεια, αλλ’ ότι υπάρχει οικονομική εκκρεμότητα. «Αποτέλεσμα», λέει ο κ. Αθανασιάδης, «είναι να μη γίνονται οι χημειοθεραπείες. Και όπως όλα δείχνουν δεν θα γίνονται τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου».

«Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο φάρμακο και φθηνό. Προς το παρόν δίνουμε ένα άλλο στους ασθενείς», λέει ο διευθυντής της Β΄ Ογκολογικής Κλινικής του νοσοκομείου κ. Ν. Μυλωνάκης. Αν και είναι καθησυχαστικός ως προς τις βραχυπρόθεσμες συνέπειες αυτής της έλλειψης ο κ. Μυλωνάκης, επισημαίνει πως «οτιδήποτε ξεφεύγει από το θεραπευτικό σχήμα που έχουμε καθορίσει, δεν είναι ιδανικό». Ξεκαθαρίζει όμως ότι δεν πρόκειται για ζήτημα οικονομικό, μάλλον για πρακτικό. Ενας από τους λόγους που συνέβη αυτό, είναι ότι αυξήθηκαν οι υπό θεραπεία ασθενείς με τη συγκεκριμένη νόσο και τα αποθέματα εξανεμίστηκαν γρηγορότερα απ’ όσο ήταν αναμενόμενο. Ενδεικτικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετώπισαν την σοβαρότατη υπόθεση οι αρμόδιοι υπάλληλοι του νοσοκομείου «Μεταξά» είναι ότι η πληροφορία για τη συγκεκριμένη έλλειψη έφθασε στο γραφείο του διοικητή μόλις πρόσφατα και ενώ ήδη αρκετοί ασθενείς είχαν χάσει το προκαθορισμένο ραντεβού τους. Οπως εξηγεί γιατρός του νοσοκομείου η προμήθεια της συγκεκριμένης ουσίας (ονόματι πλατίνη): «είναι και επιλογή και αναγκαιότητα».

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΙΓΟ.
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΠΡΙΝ ΘΡΗΝΉΣΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ,ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ,ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ,ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
20-8-2009


kathimerini

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:  aw2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:

Μοιραστείτε στο:

Copyleft:

Creative Commons License

Το περιεχόμενο του «OMNIA» (http://omnia-news.blogspot.com), αν δεν σημειώνεται διαφορετικά, διέπεται από άδεια Creative Commons Αναφορά-Μη Εμπορική Χρήση-Παρόμοια διανομή 3.0 Ελλάδα.