Αναζήτηση:

Loading

Βασικές πληροφορίες

Καλώς ήλθατε στο Open Mind Network Interactive. Στόχος του δικτύου αυτού είναι η άμεση ενημέρωση για κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, ή ταξινόμηση και η εύκολη αναζήτηση τον απαραίτητων πληροφοριών που θα βοηθήσουν τον κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να αναλάβει δράση.

Οι βασικές αρχές που θέλουμε να διέπουν την δουλειά μας είναι η προσφορά ενημέρωσης για τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα χωρίς να περάσουμε όμως αυτό που αποκαλούμε κόκκινη γραμμή. Δηλαδή:

1. Πατριωτική / Θρησκευτική Ηθική: Αφορά στους προβληματισμούς για οτιδήποτε αφορά τις έννοιες «Έθνος», «Εθνικότητα», «Πατρίδα», «Πατριωτισμός», «Πίστη» και «αναζήτηση του Θείου». Δεν είναι σκοπός μας να προσβάλουμε τις ιδέες κανενός, παρολαυτά στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε το μυαλό μας καθαρό, αποφασίσαμε να κρατηθούμε μακριά από τέτοιου είδους θέματα.

2. Κομματικά ζητήματα: Δεν μας ενδιαφέρει τόσο το ποιος έχει την διακυβέρνηση, όσο το αν κάνει την δουλειά του σωστά. Όποιος προσπαθεί να λύσει τα κοινωνικά προβλήματα, είναι φίλος μας, όποιος τα μοιράζει σαν καραμέλες, είναι εχθρός, και όποιος αδιαφορεί, μας αφήνει αδιάφορους.

3. Τέλος το σκεπτικό μας είναι ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται και είναι Ίσοι, και δεν θα αναδημοσιεύουμε κείμενα μίσους, κάθε είδους ρατσισμού ή πρόκλησης πανικού.

4. Οφείλουμε να έχουμε πάντα πρώτο στη σκέψη μας τον κατατρεγμένο και τον αδύναμο. Εκτός αυτού, ανεξαρτήτως φιλοσοφίας και σκεπτικού, η προστασία των παιδιών και της παιδικής ηλικίας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους. Δεν δεχόμαστε επιχειρήματα, ιδέες και γιατροσόφια για το θέμα, προτιμούμε τις εκθέσεις παιδοψυχολόγων.

5. Φυσικά, οδηγός στο εγχείρημά μας είναι πάντα η (πολλάκις παραβιασμένη) Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι αναδημοσιεύσεις, οι οποίες θα έχουν την χαρακτηριστική φράση «Αναδημοσίευση από [πηγή]», θα σέβονται όσο περισσότερο το αρχικό κείμενο, αλλά και τον συγγραφέα, λογοκρίνοντας μόνο τυχόν σχόλια ή απόψεις που αντίκεινται στις προαναφερθείσες αρχές μας.

Σημαντική και ζητούμενη βελτίωση στα άρθρα θα είναι η διασύνδεσή τους με κάθε διαθέσιμη πηγή πληροφοριών, προσθέτοντας σύνδεσμο (link) σε κάθε λέξη που αναφέρεται σε κάποιο επί μέρους θέμα. Ώστε να είναι πιο εύκολη η αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών επί του θέματος.

Οι δικές μας αναρτήσεις θα στοχεύουν όχι στο να έχουμε την χαρά ή την δόξα της δικής μας ανάρτησης, άλλα στο να συμβάλλουμε όσο καλύτερα μπορούμε στην απαραίτητη ενημέρωση σας.

Τέλος θέλουμε να προσφέρουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και υποστήριξη σε ομάδες, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες που αγωνίζονται. Με όποιο μέσο διαθέτουμε.

Στις Αναρτήσεις μας θα βρείτε 4 βασικές κατηγορίες ανάλογα με το τι σας ενδιαφέρει.

  1. Ενημέρωση: Μια γενική ενημέρωση πάνω στα κοινωνικά προβλήματα.
  2. Συναγερμοί: Μέσα θα βρείτε εκκλήσεις για βοήθεια, έκτακτες Ειδήσεις, Fire Alert, Amber Alert, αιμοδοσίες κα.
  3. Προβλήματα: Εδώ θα βρείτε τα διάφορα ενεργά προβλήματα σε ξεχωριστή ενότητα για το καθένα.
  4. Ευθύνες: Εάν θέλετε να ξέρετε τους υπαίτιους, και τι προκάλεσαν… ρίξτε μια ματιά.

Ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα:

Μοιραστείτε στο:

Copyleft:

Creative Commons License

Το περιεχόμενο του «OMNIA» (http://omnia-news.blogspot.com), αν δεν σημειώνεται διαφορετικά, διέπεται από άδεια Creative Commons Αναφορά-Μη Εμπορική Χρήση-Παρόμοια διανομή 3.0 Ελλάδα.